Сталий розвиток ринку нерухомості в контексті повоєнного відновлення України - Мухін, Олексій Олександрович (My University, 2026)
У статті досліджено ринок нерухомості як один із важливих напрямів повоєнного відновлення України, що поєднує соціальну функцію забезпечення житлом населення та економічні функції формування інвестиційного клімату та стимулювання суміжних галузей економіки. Обґрунтовано, що в умовах масштабних руйнувань, ресурсних обмежень і підвищених безпекових ризиків відновлення ринку нерухомості потребує переходу від традиційної моделі відбудови до стратегії сталого розвитку, заснованої на інтеграції економічних, соціальних та екологічних складових. The article examines the real estate market as one of the important areas of post-war reconstruction of Ukraine, which combines the social function of providing housing for the population and the economic functions of forming an investment climate and stimulating related sectors of the economy. It is substantiated that in conditions of large-scale destruction, resource constraints and increased security risks, the restoration of the real estate market requires a transition from the traditional reconstruction model to a sustainable development strategy based on the integration of economic, social and environmental components.
Keywords: повоєнне відновлення; post-war reconstruction; сталий розвиток; sustainable development; ринок нерухомості; real estate market