Війна як специфічний феномен у міждержавних відносинах - Алєксєйченко, Олександр Володимирович (My University, 2011)
Через призму аналізу наукових підходів, що були та залишаються актуальними для вивчення міжнародних відносин та світової політики, ми спробуємо оцінити роль та значення війни, її історичну та політичну місію у міждержавних відносинах, як минулого, так і сучасного. Through the prism of the analysis of scientific approaches that have been and remain relevant for the study of international relations and world politics, we will try to assess the role and significance of war, its historical and political mission in interstate relations, both past and present.
Keywords: міжнародні відносини; international relations; світова політика; world politics; війна; war