Сучасні наукові підходи до дослідження приватної військової та охоронної діяльності у сучасних міжнародних політичних процесах - Савка, Олександр Іванович (My University, 2025)
В статті розглянуто сучасні наукові підходи до дослідження приватної військової та охоронної діяльності у сучасних міжнародних політичних процесах. Визначено, що компанії, які здійснюють приватну військову та охоронну діяльність – це зареєстровані недержавні комерційні структури, діяльність яких спрямована на надання спеціалізованих послуг, які безпосередньо чи опосередковано пов’язані з військовою сферою. Проведений аналіз різних аспектів діяльності компаній, які здійснюють приватну військову та охоронну діяльність. The article examines modern scientific approaches to the study of private military and security activities in modern international political processes. It was determined that companies engaged in private military and security activities are registered non-state commercial structures whose activities are aimed at providing specialized services that are directly or indirectly related to the military sphere. An analysis of various aspects of the activities of companies engaged in private military and security activities was carried out.
Keywords: збройний конфлікт; armed conflict; міжнародне право; international law