Адміністративно-правові засади правосуддя в Україні - Бойко, В’ячеслав Петрович (My University, 2023)
У дисертації здійснено теоретичне узагальнення та запропоновано нове вирішення важливої теоретичної проблеми адміністративно-правових засад правосуддя в Україні, яка має загальнонаціональне значення. З’ясовано, що адміністративно-правові засади правосуддя в Україна це природно-правові та позитивістські основи, які забезпечують справедливе правосуддя у правовій державі Україна та гарантії їх здійснення. Їх реалізація здійснюється адміністративними органами в публічному інструментарії та адміністративних процедурах, які реалізуються спеціальною публічною адміністрацією судової гілки влади. The dissertation provides a theoretical generalization and a new solution to the scientific problem regarding the administrative and legal foundations of justice at the current stage of the development of the rule of law – Ukraine. It has been established that the administrative-legal foundations of justice in Ukraine are natural-law and positivist foundations that ensure fair justice in the rule-of-law Ukraine and the guarantees of their implementation are implemented in public tools and administrative procedures, which are carried out by a special public administration of the judicial branch of government. It has been proven that to the basics of guarantees of administrative and legal support.
Keywords: верховенство права; врядування; громадянське суспільство; спеціальність 12.00.07 «Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право»; civil society; court; efficiency