Публіцистичні та літературно-критичні праці Павла Маляра: провідні теми та ідеї - Требик, Ольга Сергіївна; Ткаченко, Роман Петрович (My University, 2023)
Мета статті полягає в аналізі публіцистичної та літературно-критичної спадщини П. Маляра з метою виявлення основних тем та ідей, які притаманні цьому автору. Науковою новизною є докладний огляд публікацій П. Маляра протягом періоду з 1942 по 1995 роки та їхнього впливу на розвиток української культури. The purpose of this article is to analyze the publicistic and literary-critical legacy of Pavel Malyar in order to identify the main themes and ideas that characterize this author. The scientific novelty lies in the comprehensivereview of Pavel Malyar's publications from 1942 to 1995 and their influence on the development of Ukrainian culture.
Keywords: ідея; idea; літературна критика; literary criticism; публіцистика; publicistic