Науково-технологічні засади формування конкурентоздатного людського капіталу в системі освіти в руслі нового гуманізму - Дмитренко, Геннадій Анатолійович; Згалат-Лозинська, Любов Олександрівна; Головач, Наталія Василівна (My University, 2024)
У монографії розглядаються стратегічні шляхи становлення людиноцентричної освіти та обґрунтовуються інноваційні технологічні аспекти формування якісного конкурентоздатного людського капіталу в післявоєнній Україні. Таке обґрунтування базується на прогресивному досвіді кращих систем освіти Фінляндії та Сінгапуру й новітніх технологічних досягненнях у площині цифровізації освітнього процесу на основі факторно-критеріальної кваліметрії з галузі нечіткої математики. The monograph examines strategic paths for the development of human-centered education and substantiates innovative technological aspects of the formation of high-quality competitive human capital in post-war Ukraine. This justification is based on the progressive experience of the best education systems in Finland and Singapore and the latest technological achievements in the field of digitalization of the educational process based on factor-criterion qualimetry from the field of fuzzy mathematics.
Keywords: людиноцентрична освіта; human-centered education; людський капітал; human capital; система освіти; education system