Механізми розвитку військового лідерства у військових адміністраціях України - Лях, Вадим Михайлович (My University, 2026)
У дисертаційному дослідженні здійснено комплексний міждисциплінарний аналіз теоретичних засад і практичних механізмів розвитку військового лідерства в системі публічного управління України. Метою дослідження стало теоретико-методологічний аналіз і розроблення науково-практичних рекомендацій щодо формування багаторівневого механізму розвитку військового лідерства як складника системи публічного управління України в умовах воєнного стану та післявоєнної трансформації. This dissertation presents a comprehensive interdisciplinary analysis of the theoretical foundations and practical mechanisms for the development of military leadership within the public administration system of Ukraine. The purpose of the study is to conduct a theoretical and methodological analysis and to develop scientific and practical recommendations for forming a multi-level mechanism for developing military leadership as a component of Ukraine’s public administration system in the context of martial law and post-war transformation.
Keywords: військове лідерство; кадрова безпека; воєнний менеджмент; military leadership; personnel security; military management