Проблеми зміцнення демократії у контексті міжнародно-правового співробітництва на сучасному етапі - Харебава, Лаші Джемалович (My University, 2011)
Різноманітність консервативних національних правових систем на тлі динамічних процесів розширення міждержавного співробітництва спонукає до пошуку міжнародно-правових моделей, здатних зменшити вплив факторів, що перешкоджають такому розвитку. Застосування демократичних принципів для уніфікації правових засад відкриває можливості створення взаємоприйнятної моделі правовідносин. The diversity of conservative national legal systems against the background of dynamic processes of expanding interstate cooperation encourages the search for international legal models capable of reducing the influence of factors that hinder such development. The application of democratic principles for the unification of legal principles opens up the possibility of creating a mutually acceptable model of legal relations.
Keywords: міжнародно-правове співробітництво; international legal cooperation; демократичні принципи; democratic principles