Протидія кібертероризму як загрозі інформаційній безпеці України - Когут, Юрій Іванович (My University, 2021)
Дисертаційне дослідження присвячено проблемі протидії такому негативному суспільно небезпечному соціально-правовому явищу, як кібертероризм, у кіберпросторі України. Порівняльним чином розглянуто відповідні практики у провідних зарубіжних країнах і вимоги міжнародно-правових документів з протидії кібертероризму як загрозі інформаційній безпеці. Проаналізовано основні прояви, особливості, закономірності та тенденції кібертероризму в Україні й зарубіжних країнах. На цій емпіричній та теоретичній основі розглянуто концептуальні засади державної стратегії з протидії кібертероризму, запропоновано напрями підвищення ефективності протидії кібертероризму та створення основ національної системи захисту кіберпростору України від загроз кібертероризму, а також шляхи модернізації механізмів реалізації державної стратегії протидії кібертероризму в Україні. The thesis is devoted to the problem of combating this negative social and legal dangerous social phenomenon as cyberterrorism in Ukraine cyberspace. Comparative been considered appropriate practices in leading foreign countries and the requirements of international law to combat cyber terrorism as a threat to information security. The main manifestations, features, regularities and tendencies of cyberterrorism in Ukraine and foreign countries are analyzed. This empirical and theoretical basis of the conceptual foundations of a state strategy to combat cyber proposed areas of combating cyber efficiency and provide a basis for a national system of protection of cyberspace Ukraine cyber threats and ways to modernize the mechanisms of implementation of the state strategy for combating cyber Ukraine.
Keywords: спеціальність 21.07.01 «Забезпечення державної безпеки України»; кібертероризм; кібербезпека; критична інфраструктура; кіберзахист; cyberterrorism; cybersecurity; critical infrastructure; cyber defense