Виконавчі органи влади як інститут демократії - Гапоненко, Віра Анатоліївна (My University, 2011)
Здатність виконавчої влади виконувати роль гаранта демократії залежить від наявності щонайменше двох умов. По-перше, високий професіоналізм державних службовців. По-друге, виховання активного, свідомого громадянина, що стимулює розвиток громадянського суспільства, який зможе своєчасно діагностувати посягання на сферу громадянських свобод з боку органів державного управління та протистояти авторитарним тенденціям. The ability of the executive authorities to fulfill the role of a guarantor of democracy depends on the presence of at least two conditions. First, high professionalism of civil servants. Second, the upbringing of an active, conscious citizen, stimulating the development of civil society, which will be able to timely diagnose encroachments on the sphere of civil liberties by state administration bodies and resist authoritarian tendencies.
Keywords: виконавча влада; executive power; демократична політична система; democratic political system