Семантичний аналіз континууму поглядів на дефініцію "витрати" - Амбросенко, Олександра Петрівна (My University, 2014)
Основою ефективної господарської діяльності підприємства в контексті його майбутнього розвитку є правильно визначені вектори управління витратами, що вимагає структурування континууму поглядів науковців на визначення поняття «витрати» та виявлення його основних елементів. Систематизація та узагальнення дискурсів зарубіжної та вітчизняної думки континууму поглядів науковців з урахуванням результатів семантичного аналізу дали підстави запропонувати авторське визначення поняття «витрати» – це показник, що відображає паритет сукупності ресурсів, що використовуються підприємством, та ефективність досягнення поставленої мети господарської діяльності, і є показником для прийняття ефективних управлінських рішень. The basis of effective economic activity of the enterprise in the context of its future development are correctly defined vectors of cost management, which require structuring the continuum of views of scientists on the definition of “costs” and identifying its main elements. Systematization and generalization of discourses of foreign and domestic thought of the continuum of views of scientists, taking into account the results of the semantic analysis, gave grounds to propose an author's definition of the concept of “costs” - this is an indicator that reflects the parity of the totality of the resources used by the enterprise and the effectiveness of achieving the set goal of economic activity, and is an indicator for making effective management decisions.
Keywords: управління витратами; cost management; континуум поглядів; continuum of views