Теоретичні засади методики розслідування шахрайства у сфері туризму, вчиненого організованою групою - Захарова, Ганна Вікторівна (My University, 2021)
У дисертації комплексно досліджено теоретичні й практичні особливості організаційно-тактичного забезпечення розслідування шахрайства у сфері туризму, вчиненого ОГ. Охарактеризовано основні фактори, які впливають на рівень шахрайських проявів й визначають умови, сприятливі для різноманітних злочинних зловживань. Визначено сутність і структуру криміналістичної характеристики шахрайства у сфері туризму, вчиненого ОГ, в якій виокремлено такі елементи: спосіб учинення шахрайства, слідова картина, особа злочинця і потерпілого, обстановка шахрайства. Виокремлено кореляційні зв’язки між елементами криміналістичної характеристики шахрайства. Виявлено структуру ОГ, визначено особливості її формування й функціонування. The dissertation at the monographic level explores the theoretical and practical features of organizational and tactical support for the investigation of fraud in the field of tourism, committed by an organized group, as well as outlines and characterizes the components of the forensic characteristics of such a crime. Based on the analysis of the peculiarities of the functioning of tourism and tourism activities, the main factors that affect the level of fraud and determine the conditions conducive to various criminal abuses are described.
Keywords: спеціальність 12.00.09 «Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність»; криміналістична характеристика; методика; організація; туристичні послуги; шахрайство; criminological characteristic; investigation; organization; tourist services; fraud