Громадська думка як джерело та суб'єкт комунікативного впливу: інформаційно-політологічний аспект - Слободян, Світлана Іванівна (My University, 2012)
Досліджується взаємодія між засобами масової інформації та громадською думкою, яка на певному етапі не залежить ні від засобів масової інформації, ні від громадської думки, оскільки остання лише має сформуватися. Вона залежить, насамперед, від політичних органів влади, політичних партій, ідеологічних інститутів, особливо в період їх легітимації, а також груп тиску та лобізму, агентів впливу, які виступають комунікаторами. The interaction between the mass media and public opinion is studied, which at a certain stage does not depend on either the mass media or public opinion, since the latter only has to be formed. It depends primarily on political authorities, political parties, ideological institutions, especially during the period of their legitimization, as well as pressure and lobbying groups, agents of influence who act as communicators.
Keywords: громадська думка; public opinion; комунікативний вплив; communicative influence