Визнання правочинів недійсними як спосіб захисту права власності - Гнатів, Оксана Богданівна (My University, 2015)
Проаналізовано особливості визнання правочинів недійсними за цивільним законодавством України як способу захисту права власності. Досліджено засоби захисту прав власників в умовах існування недійсних правочинів, що порушують права власності, за цивільним законодавством України. Запропоновано підвищити ефективність цього способу захисту права власності. The peculiarities of recognizing transactions as invalid under the civil legislation of Ukraine as a method of protecting property rights are analyzed. The means of protecting the rights of owners in the conditions of the existence of invalid transactions that violate property rights under the civil legislation of Ukraine are investigated. It is proposed to increase the effectiveness of this method of protecting property rights.
Keywords: право власності; property law; захист прав; protection of rights; цивільне законодавство; civil legislation