Підвищення конкурентоспроможності підприємств на основі трансформації їх бізнес-моделі - Дацун, Сергій Васильович (My University, 2025)
Дисертацію присвячено науковому аналізу підвищення конкурентоспроможності підприємств на основі трансформації їх бізнес-моделі. Визначено тенденції та проблемні аспекти підвищення конкурентоспроможності підприємств в процесі трансформації бізнес-моделі та запропоновано стратегічні напрями її оптимізації в умовах динамічного ринкового середовища. Одержані в процесі дослідження наукові результати дають підстави для висновків, які мають як теоретичне, так і практичне значення. The dissertation is devoted to the scientific analysis of increasing the competitiveness of enterprises based on the transformation of their business model. Trends and problematic aspects of increasing the competitiveness of enterprises in the process of transforming the business model are identified and strategic directions for its optimization in a dynamic market environment are proposed. The scientific results obtained in the research process provide grounds for conclusions that have both theoretical and practical significance.
Keywords: конкурентоспроможність підприємства; бізнес-модель; адаптивне управління; портфельний аналіз; реінжиніринг; enterprise competitiveness; business model; adaptive management; portfolio analysis; reengineering