Спосіб виявлення руху об'єктів через лінію зіткнення - Дуднік, Андрій Сергійович; Фесенко, Андрій Олексійович; Усаченко, Олександр Олександрович; Фесенко, Андрій Сергійович (My University, 2024)
1. Спосіб виявлення руху об'єктів, в якому використовують принаймні два датчики руху, який відрізняється тим, що використовують датчики різних типів, які пов'язані між собою через мікроконтролер, за допомогою якого автоматично формують сигнал про виявлення руху об'єктів на основі альтернативних джерел - від різних типів датчиків, та за допомогою засобів зв'язку передають дані в систему обробки інформації. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують датчик інфрачервоного випромінювання та датчик ультразвукового випромінювання. 3. Спосіб за п. 2, який відрізняється тим, що як датчик інфрачервоного випромінювання використовують інфрачервоний датчик HC-SR501, як датчик ультразвукового випромінювання - ультразвуковий далекомір HCSR04, а як контролер - мікроконтролер ArduinoNano. 1. A method for detecting the movement of objects, in which at least two motion sensors are used, characterized in that sensors of different types are used, which are interconnected via a microcontroller, with which a signal about the detection of the movement of objects is automatically generated based on alternative sources - from different types of sensors, and data is transmitted to the information processing system using communication means. 2. The method according to claim 1, characterized in that an infrared radiation sensor and an ultrasonic radiation sensor are used. 3. The method according to claim 2, characterized in that an infrared sensor HC-SR501 is used as an infrared radiation sensor, an ultrasonic rangefinder HCSR04 is used as an ultrasonic radiation sensor, and an ArduinoNano microcontroller is used as a controller.
Keywords: датчик руху; motion sensor