Господарське право у правовій системі України: самодостатня галузь права чи комплексний правовий інститут - Колюшко, Ю. С. (My University, 2012)
Галузі права займають різне положення у системі права. Це зумовлюється специфікою предмета та методу правового регулювання. Існують галузі фундаментальні (основні) та похідні (комплексні). Основні галузі права – базис для похідних, а тому, нерідко проблемним стає розмежування предметів фундаментальних та похідних від них комплексних галузей права. Branches of law occupy different positions in the legal system. This is due to the specifics of the subject and method of legal regulation. There are fundamental (basic) and derivative (complex) branches. The basic branches of law are the basis for derivatives, and therefore, the distinction between the subjects of fundamental and derived from them complex branches of law often becomes problematic.
Keywords: господарське право; commercial law; правова система; legal system