Роль державних органів у регулюванні ринку праці та забезпеченні зайнятості в Україні - Кузьменко, Ганна Олександрівна; Телендій, Андрій Андрійович (My University, 2024)
У запропонованій статті розглядається ключова роль державних структур у формуванні та підтримці ефективного функціонування ринку праці в умовах сучасних викликів. Автор підкреслює важливість державних органів у розробці стратегій та політик, спрямованих на зниження рівня безробіття, підтримку працевлаштування та створення сприятливих умов для економічного розвитку. Автор зазначає, що сучасні виклики, такі як глобалізація, технологічний прогрес та економічні кризи, вимагають від держави активної ролі у регулюванні ринку праці. У статті аналізується ефективність законодавчої бази України, зокрема Кодексу законів про працю та Закону України «Про зайнятість населення», що забезпечують правову основу для регулювання трудових відносин та захисту прав працівників. The proposed article considers the key role of state structures in the formation and maintenance of the effective functioning of the labor market in the conditions of modern challenges. The author emphasizes the importance of state bodies in developing strategies and policies aimed at reducing unemployment, supporting employment and creating favorable conditions for economic development. The author notes that modern challenges, such as globalization, technological progress and economic crises, require the state to play an active role in regulating the labor market. The article analyzes the effectiveness of the legislative framework of Ukraine, in particular the Code of Labor Laws and the Law of Ukraine «On Employment of the Population», which provide a legal basis for regulating labor relations and protecting the rights of employees.
Keywords: державне регулювання; government regulation; професійне навчання; vocational training