Теоретичні особливості економічного механізму розвитку інвестиційної діяльності аграрних підприємств - Ігнатушенко, Олександра Сергіївна (My University, 2022)
Досліджено теоретичні особливості економічного механізму та економічного механізму розвитку інвестиційної діяльності аграрних підприємств. Виокремлено аспекти, які є превалюючими при визначенні науковцями категорії «економічний механізм». На основі дослідження та узагальнення масиву визначень категорій «економічний механізм» та «економічний механізм розвитку інвестиційної діяльності аграрних підприємств» розроблено авторське визначення зазначених категорій, в тому числі економічний механізм розвитку інвестиційної діяльності аграрних підприємств визначено як систему, основою якої виступають економічні інтереси різних суб'єктів в процесі пошуку та залучення коштів та інших ресурсів, з метою їх подальшого використання у виробничому процесі агропромислового підприємства задля забезпечення його ефективної діяльності загалом та кожного з процесів його функціонування, досягнення економічних, виробничих, соціальних та інших цілей, ефекту. The theoretical features of the economic mechanism and the economic mechanism of development of investment activity of agricultural enterprises are investigated. The aspects that are predominant in the definition of the category of “economic mechanism” by scientists are highlighted. On the basis of research and generalization of the array of definitions of categories “economic mechanism” and “economic mechanism of investment activity of agricultural enterprises” the author's definition of these categories is developed, including the economic mechanism of investment activity of agricultural enterprises. projects in the process of finding and attracting funds and other resources, in order to further their use in the production process of agro-industrial enterprise to ensure its effective operation in general and each of its processes, achieving economic, industrial, social and other goals, effect. The functions of the economic mechanism and the principles of its functioning are considered, as well as the list of key and most important principles of the functioning of the economic mechanism is expanded.
Keywords: аграрне підприємство; agrarian enterprise; економічний механізм; economic mechanism; інвестиційна діяльність; investment activity