Механізми державного управління ризиками при здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг у будівництві - Митропан, Тетяна Костянтинівна (My University, 2021)
Дисертацію присвячено дослідженню механізмів державного управління ризиками при здійсненні закупівель у будівництві. У роботі представлено вирішення актуального наукового завдання, що полягає в теоретичному обґрунтуванні концептуальних засад формування та функціонування механізмів державного управління ризиками при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг у будівництві, вироблено нові підходи і рекомендації з удосконалення механізмів державного регулювання закупівельних процедур. Удосконалено категорійно-понятійний апарат предмета дослідження, зокрема, надано авторське визначення державного управління процесом закупівель у будівництві як форми цілеспрямованого впливу держави через систему економічних, правових та адміністративних методів, використання правових інструментів для забезпечення або підтримки виробничих процесів щодо реалізації будівельної продукції, а також для досягнення цілей соціально-економічної політики держави у сфері будівництва загалом. The thesis focuses on researching mechanisms of public administration of risks during procurements in construction. The work presents a solution to the relevant scientific assignment consisting in theoretical reasoning of conceptual grounds for forming and functioning of the public administration mechanisms for risks during procurement of goods, works, and services in construction and suggests new approaches to and recommendations for improving mechanisms of public administration of procurement procedures. The author provides their own definition of state administration of procurement process in construction as a form of the state’s targeted impact through a system of economic, legal, and administrative methods to ensure or support production processes aimed at selling construction products as well as to achieve goals of the governmental construction policy in general.
Keywords: спеціальність 25.00.02 «Механізми державного управління»; механізми державного управління; ризики; управління ризиками; інжинірингові послуги; public administration mechanisms; risk; risk management; engineering services