Трансформації та зміни розвитку глобалізації в світовій економці - Беспалий, Євген Аркадійович (My University, 2023)
У статті розглянуто вплив процесів трансформації напрямів глобалізації на розвиток світової економіки. У статті проаналізовано нові форми та зміни в розвитку глобалізації та вплив на економіку і споживача. Визначено тенденції з універсалізації стандартів споживання, стрімкий розвиток цифровізації, міжнародної торгівлі, та електронної комерції. Проаналізовано передумови розвитку глобальних ланцюгів доданої вартості та зростання ролі глобалізації в діяльності підприємств та споживачів. Визначено, що глобалізація світової економіки сприяє економічному розвитку промислово розвинених країн і підвищує рівень зайнятості населення у томі числі за рахунок динамічному розвитку електронної комерції та запровадженню нових інновацій в різних сферах. The article examines the influence of processes of transformation of directions of globalization on the development of the world economy. The article analyzes new forms and changes in the development of globalization and its impact on the economy and the consumer. Trends in the universalization of nsumption standards, the rapid development of digitalization, international trade, and electronic commerce have been identified. The prerequisites for the development of global chains of added value and the growing role of globalization in the activities of enterprises and consumers are analyzed.
Keywords: глобалізація; globalization; інновації; innovations; світова економіка; world economy