Енергетична безпека України: становлення національної стратегії - Медвідь, Федір Михайлович (My University, 2010)
Розглянуто актуальні проблеми формування енергетичної безпеки в контексті розробки стратегії національної та економічної безпеки України. Висвітлено підходи до розуміння реалізації Енергетичної стратегії України до 2030 року. Запропоновано систему та класифікацію національних енергетичних інтересів у контексті правового забезпечення енергетичної безпеки України. The current problems of energy security formation in the context of developing a strategy for national and economic security of Ukraine are considered. Approaches to understanding the implementation of the Energy Strategy of Ukraine until 2030 are highlighted. A system and classification of national energy interests are proposed in the context of legal support for Ukraine's energy security.
Keywords: енергетична безпека; energy security; національна безпека; national security