Вплив пелоїдотерапії на динаміку біохімічних показників крові у білих щурів за експериментального остеоартриту - Маколінець, Василь Іванович; Маколінець, Кирило Васильович; Леонтьєва, Фріда Борисівна; Морозенко, Дмитро Володимирович; Ольховська, Анжела Борисівна; Глєбова, Катерина Валеріївна; Бережний, Дмитро Володимирович (My University, 2022)
Відомо, що до останнього часу провідним методом у лікуванні та медичній реабілітації пацієнтів із остеоартритом залишалась комплексна консервативна терапія. Фізичні фактори, як преформовані, так і природні, займають важливе місце в терапії хворих на остеоартрит. It is known that until recently, the leading method in the treatment and medical rehabilitation of patients with osteoarthritis was complex conservative therapy. Physical factors, both preformed and natural, occupy an important place in the therapy of patients with osteoarthritis.
Keywords: остеоартрит; osteoarthritis; щури; rats; пелоїдотерапія; peloid therapy; глікопротеїни; glycoproteins; хондроїтинсульфати; chondroitinsulfates