Ісламська концепція світового порядку - Олійник, Олександра Валеріївна (My University, 2012)
В результаті процесу так званого ісламського відродження, починаючи з кінця 1970-х років, почала відбуватися поступова політизація ісламу. Ісламський фактор став одним із визначальних у створенні зовнішньої політики країнами ісламської цивілізації, що відобразилося в альтернативному баченні сучасного світового порядку та формуванні ісламської концепції світового порядку. As a result of the process of the so-called Islamic revival, since the late 1970s, a gradual politicization of Islam began to take place. The Islamic factor became one of the determining factors in the creation of foreign policy by the countries of Islamic civilization, which was reflected in an alternative vision of the modern world order and the formation of the Islamic concept of world order.
Keywords: ісламське відродження; Islamic revival; поширення ісламу; spread of Islam