Концептуальні засади та теоретичні підходи до визначення публічного управління випереджаючим розвитком економіки України - Аль-Атті, Амер (My University, 2018)
Визначено концептуальні засади та теоретичні підходи до публічного управління випереджаючим розвитком економіки України. Запропоновано власне авторське визначення публічного управління випереджаючим розвитком економіки країни. Аналізуючи наслідки світової кризи, у державних, бізнесових і наукових колах України вчені все більше усвідомлюють, що ефективний розвиток національної економіки у подальшому неможливий без розв’язання назрілих структурних проблем, особливо тих, які мають загальнонаціональне значення. Це проблеми національної конкурентоспроможності, низький рівень ефективності використання сировинних та енергоресурсів, наявність депресивних галузей, підгалузей та регіонів, розміщення капітальних вкладень переважно у сферу обігу, а не виробництво товарів тощо.The article defines conceptual foundations and theoretical approaches to public administration of outstripping development in the Ukrainian economy. Proposed own author’s definition of public administration of the outstripping development of the country’s economy. By analyzing the consequences of the global crisis, scientists in the public, business and academic circles of Ukraine are increasingly aware that effective development of the national economy in the future is impossible without the resolution of overdue structural problems, especially those of national significance. These are the problems of national competitiveness, the low level of efficiency of use of raw materials and energy resources, the presence of depressed industries, sub-sectors and regions, the placement of capital investments mainly in the sphere of circulation, and not production of goods, etc.
Keywords: публічне управління; public management; розвиток економіки; development of the economy