Аналіз понятійно-категоріального апарату державної політики у сфері дипломатичних відносин - Мухамед, Хассун Абдель Маджет (My University, 2020)
Визначено, що, на сучасному етапі розвитку державного управління у сфері дипломатичних відносин, важливим аспектом дослідження є аналіз науково-теоретичних основ механізмів державного управління цього напряму: дефініцій термінів «державна політика», «механізм державного управління», «дипломатія», «дипломатичні відносини» та інших з цим пов’язаних визначень, що дозволить збільшити результативність діяльності системи державного управління, у цілому. Обгрунтовано, що державна політика комплексно характеризує діяльність держави у відповідній сфері, визначає стратегічні цілі та завдання влади, а розв’язання конкретних громадських проблемних питань є однією з її частин. Іt is determined that, at the present stage of the development of public administration in the field of diplomatic relations, an important aspect of the research is the analysis of the scientific and theoretical foundations of the mechanisms of public administration in this area: definitions of the terms «public policy», «mechanism of public administration», «diplomacy», «diplomatic relations» and other related definitions, which will increase the effectiveness of the public administration system as a whole. It is substantiated that state policy comprehensively characterizes the activities of the state in the relevant sphere, defines the strategic goals and tasks of the authorities, and the resolution of specific public problems is one of its parts.
Keywords: державна політика; public policy; дипломатичні відносини; diplomatic relations