Інтегрована звітність та концептуальні основи фінансового управління в системі реалізації корпоративної соціальної відповідальності та сталого розвитку організацій - Білобловський, Святослав Володимирович (My University, 2026)
У дисертації здійснено теоретичне узагальнення та запропоновано нове розв’язання науково-прикладного завдання щодо вдосконалення системи управління звітністю зі сталого розвитку шляхом інтеграції нефінансових (ESG) показників у концептуальну архітектуру фінансового управління організацій. Показано, що чинні системи звітності більшості українських організацій є фрагментарними та не забезпечують належної синергії між фінансовими, податковими, статистичними й нефінансовими потоками даних, що обмежує їх управлінську ефективність і відповідність сучасним вимогам до звітування, зокрема Європейським стандартам звітності зі сталого розвитку (ESRS). The dissertation provides a theoretical generalization and proposes a new solution to the scientific and applied task of improving the sustainability reporting management system by integrating non-financial (ESG) indicators into the conceptual architecture of financial management of organizations. It is shown that the current reporting systems of most Ukrainian organizations are fragmented and do not provide proper synergy between financial, tax, statistical and non-financial data flows, which limits their management efficiency and compliance with modern reporting requirements, in particular the European Sustainability Reporting Standards (ESRS).
Keywords: сталий розвиток; інтегрована звітність; фінансове управління; звітна архітектура; sustainable development; integrated reporting; financial management; reporting architecture