Культурні права громадян України в сучасному правовому просторі - Кальянов, Анатолій Володимирович (My University, 2013)
Досліджено зміст та структуру міжнародних та національних нормативно-правових актів, що регулюють культурні права та свободи громадян в українському суспільстві. Визначено співвідношення чинних законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів у сучасному правовому просторі держави, а також показано необхідність їх більш повного практичного впровадження з точки зору реалізації культурних прав і свобод у діяльності державних органів, громадських організацій та посадових осіб. The content and structure of international and national regulatory legal acts regulating the cultural rights and freedoms of citizens in Ukrainian society have been studied. The correlation between the current legislative and subordinate regulatory acts in the modern legal space of the state has been determined, and the need for their more complete practical implementation in terms of the implementation of cultural rights and freedoms in the activities of state bodies, public organizations and officials has been shown.
Keywords: культурні права; cultural rights; нормативно-правові акти; normative and legislative acts