Міжнародне трудове право - Золотарьова, Олена Адольфівна; Асєєв, Роман Олександрович (My University, 2024)
Проаналізовано поняття, історичні аспекти розвитку міжнародного трудового права, джерела міжнародно-правового регулювання праці, міжнародні стандарти праці, напрями діяльності МОП. Досліджено нормативно-правові акти МОП, взаємовідносини МОП та України. Розглянуто питання правового регулювання праці мігрантів, міжнародних договорів України з питань трудової діяльності та соціального захисту працівників. Проаналізовано історичні передумови становлення міжнародного трудового права, як галузі міжнародного публічного права, та інформацію про Міжнародну організацію праці, зокрема перелік Конвенцій МОП, ратифікованих Україною. До посібника включені методичні матеріали, список рекомендованої літератури та питання до заліку. The concepts, historical aspects of the development of international labor law, sources of international legal regulation of labor, international labor standards, areas of activity of the ILO are analyzed. The normative and legal acts of the ILO, the relationship between the ILO and Ukraine are studied. The issues of legal regulation of migrant labor, international treaties of Ukraine on labor activity and social protection of workers are considered. The historical prerequisites for the formation of international labor law as a branch of international public law are analyzed, and information about the International Labor Organization is provided, in particular, a list of ILO Conventions ratified by Ukraine. The manual includes methodological materials, a list of recommended literature, and test questions.
Keywords: міжнародне трудове право; international labor law; міжнародні договори; international treaties; міжнародне публічне право; public international law