Організаційний механізм публічного управління в умовах надзвичайних обставин у сучасній Україні - Стоянович, Душан Драготинович (My University, 2022)
Наголошено, що здійснення ефективного захисту населення та територій в умовах надзвичайних обставин, подолання їх негативних наслідків вимагає злагодженого функціонування всіх складових механізму публічного управління, чіткого розмежування компетенції органів публічної влади різних рівнів як державного, так і регіонального. У цьому підрозділі планується здійснити характеристику та оцінити організаційну складову сучасного механізму публічного управління в умовах надзвичайних обставинах, захист населення та територій від надзвичайних обставин, виявити її недоліки для подальшого формулювання науково обґрунтованих пропозицій щодо їх подолання. It is emphasized that the implementation of effective protection of the population and territories in emergency situations, overcoming their negative consequences requires the coordinated functioning of all components of the public administration mechanism, a clear delimitation of the competence of public authorities at different levels, both state and regional. In this section, it is planned to characterize and evaluate the organizational component of the modern public administration mechanism in emergency situations, the protection of the population and territories from emergency situations, and identify its shortcomings for the further formulation of scientifically based proposals for overcoming them.
Keywords: публічне управління; public administration; надзвичайні обставини; extraordinary circumstances; євроінтеграція; European integration; національна безпека; national security