Зміна моделей держав, політичних режимів в країнах світу як одна із базових засад модернізації суспільних відносин - Головатий, Микола Федорович; Білоус, Алла Олександрівна (My University, 2019)
Розглянуто сучасні радикальні трансформації, притаманні сучасним державам і суспільствам, що формують принципово інші політичні режими, а, відтак, нові моделі соціально-економічного господарювання та взаємин між державою та громадянином в умовах широкої демократизації суспільного розвитку. The article examines modern radical transformations inherent in modern states and societies, which form fundamentally different political regimes, and, consequently, new models of socio-economic management and relations between the state and the citizen in the conditions of broad democratization of social development.
Keywords: держава; state; політичний режим; political regime; суспільні відносини; public relations