Політична маніпуляція як феномен у політичному аспекті - Тарасов, Сергій Юрійович (My University, 2013)
Феномен політичної маніпуляції розглядається як один зі способів управління людьми шляхом створення ілюзій або умов для контролю поведінки. Вивчається вплив, спрямований на психічні структури людини, який здійснюється таємно та має на меті зміну думок, мотивацій та цілей людей у ​​напрямку, бажаному певною групою людей. The phenomenon of political manipulation is considered as one of the ways of managing people by creating illusions or conditions for controlling behavior. The influence aimed at the mental structures of a person is studied, which is carried out secretly and aims to change the thoughts, motivations and goals of people in the direction desired by a certain group of people.
Keywords: політична маніпуляція; political manipulation; управління людьми; management of the people