Аналіз ризиків, що виникають у процесі будівництва - Гаврилов, Андрій Володимирович (My University, 2019)
Проаналізовано ризики, що виникають у процесі реалізації інвестиційно-будівельних проектів. Розглянуто сутність поняття ризику, ідентифіковані джерела ризиків, здійснено класифікацію ризиків за сферою виникнення (ризики до завершення будівництва, ризики після завершення будівництва). Представлено методи аналізу ризиків, що виникають у процесі реалізації інвестиційно-будівельних проектів: метод аналогій, метод статистичного аналізу, метод аналізу чутливості, експертний метод, метод діаграм, нормативний метод. The risks arising in the process of implementing investment and construction projects are analyzed. The essence of the concept of risk is considered, the sources of risks are identified, and the risks are classified by the scope of occurrence (risks before construction completion, risks after construction completion). The methods of analyzing risks arising in the process of implementing investment and construction projects are presented: the method of analogies, the method of statistical analysis, the method of sensitivity analysis, the expert method, the method of diagrams, the normative method.
Keywords: будівельні роботи; construction work; інвестиційний проект; investment project; будівництво; construction