Особливості функціонування національної системи кібербезпеки України (адміністративно-правовий аспект) - Муравйов, Кирило Володимирович; Артеменко, Ярослав Вікторович (My University, 2023)
Проаналізовано адміністративно-правове забезпечення функціонування національної системи кібербезпеки України. Доведено доцільність розмежування понять національної системи кібербезпеки та національної системи забезпечення кібербезпеки як різних категорій для використання стосовно різних явищ правової дійсності. Визначено місце і роль норм адміністративного законодавства України у нормативному забезпеченні національної системи кібербезпеки України. Розглянуто складові національної системи кібербезпеки України. Сформовано поняття національної системи забезпечення кібербезпеки України. The administrative and legal support for the functioning of the national cybersecurity system of Ukraine is analyzed. The feasibility of distinguishing the concepts of the national cybersecurity system and the national cybersecurity assurance system as different categories for use in relation to various phenomena of legal reality is proven. The place and role of the norms of the administrative legislation of Ukraine in the regulatory support of the national cybersecurity system of Ukraine is determined. The components of the national cybersecurity system of Ukraine are considered. The concept of the national cybersecurity assurance system of Ukraine is formed.
Keywords: кібербезпека; cybersecurity; адміністративне законодавство; administrative legislation; адміністративно-правове забезпечення; administrative and legal support