Концепція механізму забезпечення фінансової безпеки підприємства - Лелик, Любов Іванівна; Магас, Наталія Василівна; Дубчак, Володимир О. (My University, 2025)
Досліджено різні наукові погляди сутності поняття «фінансової безпеки підприємства» та проаналізовано особливості його трактування. Обґрунтовано, що фінансова безпека підприємства характеризується станом фінансових ресурсів, який забезпечує виконання і досягнення основної стратегії діяльності підприємства, можливість виявляти потенційні загрози і ризики, які виникають із внутрішнього і зовнішнього середовища, оперативно знаходити ефективні шляхи протидії, забезпечити при цьому стійкий фінансовий стан, високий рівень конкурентоспроможності та можливість подальшого розвитку підприємства. Various scientific views on the essence of the concept of “enterprise financial security” have been researched and the specifics of its interpretation have been analyzed. It has been substantiated that enterprise financial security is characterized by the state of financial resources, which ensures the implementation and achievement of the main strategy of the enterprise, the ability to identify potential threats and risks arising from the internal and external environment, to promptly find effective ways to counteract them, while ensuring a stable financial condition, a high level of competitiveness and the possibility of further development of the enterprise.
Keywords: фінансова безпека; financial security; підприємство; enterprise