Ситуативний та ідеологічно-пропагандистський аспект політики домінування в сучасних міжнародних відносинах - Костюк, Тетяна Олександрівна (My University, 2015)
Предметом дослідження є агресивні прояви у міждержавних відносинах, оцінки агресії світовою спільнотою та методи протидії агресії. У контексті подій на сході України та ситуації їх регулювання метою є простеження еволюції методів регулювання міждержавних відносин шляхом використання так званих «жорстких» та «м’яких» сил. The subject of the study is aggressive manifestations in interstate relations, assessments of aggression by the world community and methods of countering aggression. In the context of the events in eastern Ukraine and the situation of their regulation, the aim is to trace the evolution of methods of regulating interstate relations through the use of so-called “hard” and “soft” forces.
Keywords: міжнародні відносини; international relations; агресія; aggression; світовий порядок; world order