Стратегія соціально-економічного розвитку України в аспекті об'єднання влади та громадян - Дмитренко, Геннадій Анатолійович; Головач, Наталія Василівна (My University, 2019)
Запропоновано рішення проблеми об’єднання влади та громадян навколо єдиної стратегії соціально-економічного розвитку України. Представлено тріаду ключових опор управлінського механізму діяльності влади щодо самореалізації своїх громадян: 1) можливість вимірювання кількісною мірою якість життя громадян, як рівень їх самореалізації; 2) застосування соціальної технології оцінювання якості життя населення в громадах певної території; 3) застосування соціальної технології в управлінні соціально-економічним розвитком певної території. Розкрито етапи формування та ключові засоби реалізації об’єднуючої людиноцентричної стратегії розвитку трудового потенціалу України. A solution to the problem of uniting the authorities and citizens around a single strategy for the socio-economic development of Ukraine is proposed. A triad of key pillars of the management mechanism of the authorities' activities regarding the self-realization of their citizens is presented: 1) the ability to quantitatively measure the quality of life of citizens as the level of their self-realization; 2) the application of social technology to assess the quality of life of the population in communities of a certain territory; 3) the application of social technology in managing the socio-economic development of a certain territory. The stages of formation and key means of implementing a unifying people-centric strategy for the development of Ukraine's labor potential are revealed.
Keywords: соціально-економічний розвиток; socio-economic development; трудовий потенціал; labor potential