Криміналістична характеристика та особливості розслідування хуліганства, вчиненого у публічних місцях - Трясун, Павло Ростиславович (My University, 2020)
У дисертації здійснено комплексне дослідження правових, теоретичних та організаційно-тактичних засад криміналістичного забезпечення розслідування хуліганства, вчиненого у публічних місцях, з огляду на чинне кримінальне процесуальне законодавство. Розкрито зміст і зв’язки елементів криміналістичної характеристики, зокрема способу та обстановки вчинення злочину, предмета злочинного посягання, осіб, які вчиняють злочини, потерпілих та слідової картини. Досліджено проблемні аспекти виявлення та початку досудового розслідування кримінальних проваджень про хуліганства, вчинені у публічних місцях. Виокремлено типові слідчі ситуації та основні напрями розслідування. Висвітлено особливості тактико-криміналістичного забезпечення проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій під час розслідування таких кримінальних проваджень; проаналізовано форми використання спеціальних знань. Taking into account the current criminal procedural legislation the dissertation deals with the complex research of legal, theoretical and organizational-tactical bases of criminalistic maintenance of investigation of the hooliganism committed in public places. The content and connections of the elements of the forensic characteristics, in particular the manner and circumstances of the crime, the subject of criminal encroachment, the perpetrators, the victims and the traces of the crime are examined. The problematic aspects of detection and initiation of pre-trial investigation of criminal proceedings on hooliganism committed in public places are investigated. Typical investigative situations and main directions of investigation are singled out. The peculiarities of tactical and forensic support of investigative (search) actions and covert investigative (search) actions during the investigation of such criminal proceedings are highlighted; the forms of using special knowledge are analyzed.
Keywords: спеціальність 12.00.09 «Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність»; хуліганство; розслідування; криміналістична характеристика; кримінальне провадження; hooliganism; investigation; forensic characteristics; criminal proceedings