Аналітичний огляд та шляхи удосконалення державного регулювання мінімальної заробітної плати й прожиткового мінімуму в Україні - Коваль, Микола Іванович; Грибовська, Юлія Миколаївна; Скиба, Ганна Іванівна (My University, 2022)
Оплата праці – одна з найважливіших і складних ділянок роботи бухгалтера. Вона є основним джерелом доходу та характеризує рівень життя кожного працівника. Ефективна організація оплати праці, дотримання справедливих пропорцій, співвідношень, розмірів заробітної плати з умовами та результатами праці слугують вирішальним чинником стимулювання продуктивності праці, зацікавленості працівників в підвищенні результативності й якості роботи. Remuneration is one of the most important and difficult areas of an accountant's job. It is the main source of income which characterizes the living standard of each employee. Effective organization of wages, compliance with the fair proportions, ratios, sizes wages with working conditions and results are a decisive factor of stimulating labor productivity, employees' interest in the increased efficiency and quality of their work.
Keywords: заробітна плата; wages; прожитковий мінімум; subsistence level; державне регулювання; state regulation