Проблеми розвитку кадрової політики в умовах глобальної нестабільності: соціально-гуманітарний аспект - Терещенко, Наталія Миколаївна (My University, 2015)
Діяльність держави, спрямована на розвиток кадрової політики та формування національного кадрового потенціалу, тією чи іншою мірою впливає на: реформу ринку праці, політику доходів населення; зайнятість населення; соціальне забезпечення та соціальний захист населення; охорону праці та безпечні умови життя; демографічний розвиток; соціально-культурне середовище; систему життєзабезпечення населення тощо. В умовах глобальної нестабільності, слабкої економіки, соціально-політичних конфліктів та, як наслідок, зростання соціальної напруженості є надзвичайно важливою. The state's activities aimed at developing personnel policy and forming national personnel potential, to one degree or another, affect: labor market reform, population income policy; population employment; social security and social protection of the population; labor protection and safe living conditions; demographic development; socio-cultural environment; population life support system, etc. in conditions of global instability, weak economy, socio-political conflict and, as a result, growing social tension is extremely important.
Keywords: кадрова політика; personnel policy; трудовий потенціал; labor potential; глобальна нестабільність; global instability