Розробка клінічних інноваційних технологій та їх впровадження в стоматологічну практику - Савчук, Олег Володимирович (My University, 2022)
Складність патології та недостатня ефективність стоматологічного лікування запальних процесів порожнини рота обумовлює актуальність дослідження мікробіому порожнини рота. The complexity of the pathology and the lack of effectiveness of dental treatment of inflammatory processes in the oral cavity determine the relevance of studying the oral microbiome.
Keywords: стоматологія; stomatology; пародонтит; periodontitis; мікробіом; microbiome; патогенні мікроорганізми; pathogenic microorganisms; антибіотики; antibiotics; пребіотики; prebiotics