Нормативно-правове регулювання протидії нелегальної міграції в Україні - Орленко, Валентина Іванівна (My University, 2023)
Автором досліджено що, на сьогоднішній день Україна завдяки своєму вигідному територіальному положенню стала транзитною державою для потоку мігрантів у країни Європейського Союзу, адже Україна має спільні сухопутні кордони з Румунією, Польщею, Словаччиною та Угорщиною. Підкреслено, що поняття “нормативно-правовий механізм” це система законів та підзаконних нормативно-правових актів, стратегій, програм, методів, інструментів, правових способів, засобів та прийомів впливу, законодавчого забезпечення процесів регулювання. The author examines how, given its advantageous geographical location—specifically its shared land borders with Romania, Poland, Slovakia, and Hungary—Ukraine has become a transit state for migrant flows heading to European Union countries. It is emphasized that the concept of a "regulatory and legal mechanism" encompasses a system of laws and subordinate legal acts, strategies, programs, methods, instruments, legal means and techniques of influence, and the legislative framework underpinning regulatory processes.
Keywords: нормативно-правове регулювання; normative and legal regulation; міграційні процеси; migration processes; державна політика; state policy