Частковий знімний зубний протез - Краснов, Володимир Юрійович (My University, 2023)
Частковий знімний зубний протез, що містить металевий каркас, пластмасовий базис, штучні зуби та виконаний з можливістю фіксації за допомогою замкових кріплень на опорних зубах, який відрізняється тим, що поверхні патриці замкового кріплення, що контактують з твердими тканинами зуба, оброблені електролітичним або кислотним травленням до утворення на них мікрошорсткості. Partial removable denture, comprising a metal frame, a plastic base, artificial teeth and designed to be fixed by means of locking fasteners on the abutment teeth, characterized in that the surfaces of the locking fastener male part, which are in contact with the hard tissues of the tooth, are treated by electrolytic or acid etching until microroughness is formed on them.
Keywords: знімний зубний протез; штучні зуби; removable denture; artificial teeth