Співпраця міжнародних установ щодо формування державної політики із запобігання відмиванню коштів - Щурба, Мікеле (My University, 2018)
Досліджено теоретичні та практичні питання співпраці міжнародних інституцій у формуванні державного регулювання боротьби з відмиванням грошей. Стаття містить аналіз основних напрямків діяльності міжурядових інституцій у запобіганні та поширенні «брудних» грошей. Показано, що метою консолідації зусиль міжнародних структур є інтеграція стандартів та рекомендацій щодо боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму в механізми державного управління для забезпечення фінансової стабільності та цілісності розвитку держави, кращого фінансового нагляду та контролю з боку держави. The theoretical and practical issues of cooperation between international institutions in the formation of state regulation of combating money laundering are studied. The article contains an analysis of the main areas of activity of intergovernmental institutions in the prevention and spread of "dirty" money. It is shown that the purpose of consolidating the efforts of international structures is to integrate standards and recommendations on combating money laundering and terrorist financing into public administration mechanisms to ensure financial stability and integrity of state development, better financial supervision and control by the state.
Keywords: державна політика; state policy; відмиванню коштів; money laundering; запобігання; prevention