Політика забезпечення кадрової безпеки в системі публічного управління: напрямки і пріоритети - Лєнь, Олена Олександрівна (My University, 2022)
У статті розкрито інституційні та технологічні основи політики забезпечення кадрової безпеки органів публічного управління у нинішній Україні. Забезпечення кадрової безпеки є не лише одним із основних напрямків діяльності будь-якої сучасної організації, а й найголовнішою функцією управління. Аргументовано вплив факторів кадрової безпеки на публічну кадрову політику. Виявлено основні недоліки українських кадрових практик, які стримують інституціоналізації кадрової політики у системі управління. Узагальнено заходи збільшення ефективності забезпечення кадрової безпеки в умовах модернізації публічного управління через застосування інноваційних кадрових технологій Визначено, що підвищення рівня забезпечення кадрової безпеки сучасної України безпосередньо залежить від моральності управлінського корпусу, його активної громадянської позиції та стратегічних орієнтирів. The article reveals the institutional and technological foundations of the policy of ensuring personnel security of public administration bodies in modern Ukraine. Ensuring personnel security is not only one of the main areas of activity of any modern organization, but also the most important function of management. The influence of personnel security factors on public personnel policy is argued. The main shortcomings of Ukrainian personnel practices that hinder the institutionalization of personnel policy in the management system are identified. Measures to increase the effectiveness of ensuring personnel security in the conditions of modernization of public administration through the use of innovative personnel technologies are summarized. It is determined that increasing the level of ensuring personnel security in modern Ukraine directly depends on the morality of the management corps, its active civic position and strategic guidelines.
Keywords: кадрова безпека; personnel security; публічне управління; public administration; професійний розвиток; professional development