Деякі соціально-психологічні аспекти формування цінностей в сучасному суспільстві - Бруханський, І. А. (My University, 2006)
З’ясовуються основи моральних засад формування цінностей в сучасному суспільстві. У результаті реконструкції етичних тенденцій сучасності та аналізу функціонування регулятивної етики робиться висновок, що такими засадами є етика моральної особи та конституційні свободи. Висвітлюється проблема ціннісної орієнтації особи в сучасному суспільстві в контексті аналізу векторних цінностей Консерватизму та Ієрархії, Рівноправності та Автономії. Обґрунтовується думка про те, що суспільство усвідомлено чи неусвідомлено може сприяти утворенню аномалій у розвитку суспільних процесів. The foundations of the moral principles of the formation of values ​​in modern society are clarified. As a result of the reconstruction of the ethical trends of modernity and the analysis of the functioning of regulatory ethics, it is concluded that such principles are the ethics of a moral person and constitutional freedoms. The problem of the value orientation of a person in modern society is highlighted in the context of the analysis of the vector values ​​of Conservatism and Hierarchy, Equality and Autonomy. The idea that society, consciously or unconsciously, can contribute to the formation of anomalies in the development of social processes is substantiated.
Keywords: цінність; value; етика; ethics; мораль; morality