Прояви етнократії в сучасному державотворчому процесі України - Бойко, Світлана Станіславівна (My University, 2012)
Кожна багатоетнічна держава, як і Україна, стикається з проблемою регулювання національних відносин та забезпечення нормального функціонування соціального організму. Важливе місце в нормалізації етнополітичної ситуації в країні має займати розробка ефективно працюючої технології управління сферою міжетнічних процесів, створення надійно діючого механізму запобігання негативним явищам та прогнозування етнополітичних процесів. Every multiethnic state, as well as Ukraine, faces the problem of regulating national relations and ensuring the normal functioning of the social organism. An important place in the normalization of the ethnopolitical situation in the country should be occupied by the development of an effectively working technology for managing the sphere of interethnic processes, the creation of a reliably operating mechanism for preventing negative phenomena and forecasting ethnopolitical processes.
Keywords: національні відносини; national relations; етнополітична ситуація; ethnopolitical situation