Ринок системної інтеграції в структурі галузі інформаційних технологій України - Барингольц, Сергій Михайлович (My University, 2022)
Останніми роками галузь інформаційних технологій (ІТ) набуває все більшого значення для світової економіки. Зростає її вплив як на фінансово-економічні процеси в країнах, так і на технологічний розвиток багатьох галузей. Загалом ІТ галузь в значній мірі визначає сучасні тренди розвитку бізнесу та суспільства. Провідну роль у впровадженні ІТ рішень відіграють компанії системні інтегратори. Саме вони забезпечують розробку, побудову та інтеграцію ІТ рішень для вирішення актуальних задач замовника. Впровадження цих рішень дозволяє підвищити ефективність роботи підприємств та організацій і забезпечити надання сучасних сервісів громадянам. У статті досліджується: сутність та особливості системної інтеграції у галузі ІТ; місце ринку системної інтеграції в рамках ІТ галузі України; показники ринку системної інтеграції України; структура та основні суб’єкти ринку; портфель рішень та професійних послуг компаній системних інтеграторів; типи компаній системних інтеграторів; основні замовники; тенденції ринку системної інтеграції України. Стаття аналізує відображення світових тенденцій ІТ галузі та ринку системної інтеграції в умовах України, а також розглядає особливості українського ринку системної інтеграції. In recent years, the industry of information technology (IT) has become increasingly important for the world economy. Its influence on financial and economic processes in countries as well as on technological development of many industries is growing. In general, IT industry largely determines current trends in development of business and society. System integrators play a leading role in implementation of IT solutions. It is they who ensure design, deployment and integration of IT solutions to solve customer's current tasks. Implementation of these solutions makes it possible to increase the efficiency of enterprises and organizations and ensure the provision of modern services to citizens. The article explores: essence and features of system integration in IT industry; the place of system integration market within the framework of IT industry of Ukraine.
Keywords: системна інтеграція; system integration; інформаційні технології; information technologies; ринок; market