Міжнародні стандарти прав людини у сфері охорони здоров'я - Басова, Ірина Сергіївна (My University, 2021)
Стаття присвячена дослідженню міжнародних стандартів прав людини у сфері охорони здоров’я та віднаходженню шляхів з удосконалення національного законодавства. Метою даної статті є визначення та дослідження міжнародно-правових актів, що закріплюють права людини у сфері охорони здоров’я, системи законодавства України з питань надання медичної допомоги, а також внесення пропозицій щодо її удосконалення. This article examines international human rights standards in the field of healthcare and explores ways to improve national legislation. The aim of the article is to identify and analyze international legal instruments enshrining human rights in healthcare and the Ukrainian legislative framework governing the provision of medical care, as well as to propose measures for its improvement.
Keywords: міжнародні стандарти; international standards; охорона здоров’я; healthcare