Політична діяльність Олександра Жуковського на посту військового міністра Української Центральної Ради - Каліберда, Юрій Юрійович (My University, 2006)
Розглянуто політичну діяльність О. Т. Жуковського на посаді військового міністра Української Центральної Ради. На основі історичних джерел та документів проаналізовано кроки та помилки, допущені Військовим міністерством Центральної Ради на шляху до створення боєздатної та регулярної української армії протягом березня — квітня 1918 року. The political activity of O. T. Zhukovsky as the Minister of War of the Ukrainian Central Rada is considered. Based on historical sources and documents, the steps and mistakes made by the Ministry of War of the Central Rada on the path to creating a combat-ready and regular Ukrainian army during March — April 1918 are analyzed.
Keywords: Жуковський О. Т.; Zhukovsky O. T.; Українська Центральна Рада; Ukrainian Central Rada